2019-06-12 08:35:40• hírek • Bede Emőke

Jól szerepeltek mentőseink a kárpátaljai versenyen

Június 4–8. között a kárpátaljai Ungváron került megrendezésre a sürgősségi egészségügyi ellátást végző brigádok X. országos versenye. Az ukrajnai csapatok mellett sokan érkeztek külföldről: a versenyben a szlovák, lengyel és litván egységek mellett megmérettették magukat Románia, köztük Szatmár megye mentősei is. Velük együtt összesen 44 csapat és több mint 150 versenyző vett részt a próbán.

Az ungvári verseny helyszínére kiutazó szatmári küldöttségben ott volt a Szatmár Megyei Mentőszolgálat menedzsere, dr. Notarius Gabriela, Iago Tamás technikai igazgató, valamint egy C2-es típusú sürgősségi egészségügyi csapat is, dr. Stancu Ramona, Vlazan Bogdan és Timis Daniel részvételével.


A mentősök számára a szervezők 10, valós élethelyzetet imitáló próbát állítottak össze: ezek egyikében a versenyzőknek egy, a légzőrendszerbe jutott idegen tárgy miatt fuldokló gyermeket kellett ellátniuk. E feladatban a szatmári csapat olyannyira jól szerepelt, hogy a dobogó második fokára állhattak fel - tájékoztatta portálunkat a mentőszolgálat.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: